Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Panda velká

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Panda velká
Panda velká je dnes jedním z nejznámějších vzácných zvířat. V přírodě žije již jen několik jedinců, ale v posledních letech bylo vyvinuto velké úsilí o záchranu tohoto vzácného zvířete.
Je podobná medvědovi postavou i hustou, jakoby vlněnou srstí, jejíž základní barva je bílá. Ta je doplněna nápadnými černými skvrnami na nohou, břiše, ramenou a také černýma ušima a tzv. monokly okolo očí. Uprostřed těchto tzv. monoklů se ukrývají malé, téměř kočičí oči s vodorovnými škvírami zřítelnic. Pandy velké jsou aktivní v noci, od půlnoci do svítání. Přes den spí nebo odpočívají v chladném koutě, např. mezi skupinou stromů nebo dokonce v dutých stromech.

V doupěti vystlaném listy a větvemi se obvykle narodí 2 – 3 mláďata. Potřebují tolik péče a pozornosti, že se samice většinou rozhodnou vychovat jen jedno a ostatní nechat zahynout.
Pandy žijí ve volné přírodě jen na několika místech. V chladných a vlhkých pralesích na jihu střední Číny v nadmořské výšce od 1000 do 5000 m. Žijí hlavně v provincii Sičhaun, Šan-ši a v horách Min.

Přestože se Panda velká řadí mezi masožravce, naprostá většina její potravy je rostlinného původu. Jsou to hlavně bambusové listy.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT